RAW panenský kokosový olej – lisovaný za studena (ANH – Absolutely No Heat)
Má slabší kokosovou vůni a jemnější smetanovější chuť než Extra panenský kokosový olej - EVCO.
Jelikož je pod 24 °C tuhý, výborně drží pohromadě dorty, zejména raw deserty, které se často sypou.
Kokosová chuť zvýrazňuje sladké. A to i v teplé kuchyni ve sladkých a sladkokyselých omáčkách.
Jediná ne-živočišná zdravá možnost oleje pro teplou kuchyni. Oxiduje (žlukne) až od 198 °C. Podobně dobré vlastnosti má pouze máslo a sádlo.
Příjemně zvláčňuje pokožku, působí lehce antibakteriálně, proti vyrážkám a podobně. Ne náhodou je to jedna z mála opravdu funkčních složek moderní kosmetiky.
Zajímavosti:
- RAW panenský kokosový olej se získává prostřednictvím přísného výběru organicky pěstovaných nově sklizených zralých kokosových ořechů, z nichž je odebráno bílé jádro (tzv. kokosové maso) a metodou mokrého mletí se z čerstvého neusušeného kokosového masa šetrně lisuje kokosové mléko, ze kterého je olej oddělen mechanickou centrifugou (odstředivkou).
- V tekutém stavu má vzhled průzračné vody. V tuhém stavu je bílým „máslem“ s nezaměnitelnou příjemnou kokosovou vůní
- Náš kokosový olej je z udržitelného zemědělství s hnojením pouze kompostem
- Není z geneticky upravovaných plodin (bez GMO)
Detaily | |
Objem | 1000 ml |
Druh oleje | kokosové |
Výrobce | Konokoko.cz |
recepty